Davidsster

Activiteitenarchief - Stichting Sjemmesj

sierlijntje Welkom Eerstvolgende Activiteit Activiteitenprogramma Synagoge Emmen Slachtoffers Holocaust Stichting Sjemmesj Contact Joodse Feestdagen Alefbet Activiteitenarchief Activiteiten Elders Links
Activiteitenarchief

25-11-2012 - "Drents Klezmer Trio" uit Emmen

De groep bestaat uit Rineke Marwitz, Conny Timmermans en Fons Hof, die terug kunnen kijken op een lange en succesvolle muziekcarrière. Multi-instrumentalist Rineke Marwitz is 30 jaar actief als koordirigent en workshopleider. Tegenwoordig is ze manager kunst, cultuur en educatie bij CQ centrum voor de kunsten in Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Conny Timmermans was dansdocent, maar speelt nu met veel plezier volksmuziek op accordeon en basgitaar. Fons Hof heeft zich op gitaar en contrabas zeer breed ontwikkeld in zowel muziek uit de Balkan - met als specialisatie zigeunermuziek uit Hongarije - als Jazzmuziek.

In het Drents Klezmer Trio brengen Rineke, Conny en Fons hun gezamenlijke passie voor Jiddische en Klezmermuziek tot uitdrukking.
Bij het leggen van de Stolpersteine in Roswinkel en Veenoord / Nieuw-Amsterdam hebben ze laten horen, hoe gedreven ze de hoogten en diepten van deze muziek kunnen vertolken.
We mogen veel van dit optreden van het Drents Klezmer Trio met Jiddische en Klezmermuziek verwachten!