Davidsster

Synagoge Emmen - Stichting Sjemmesj

sierlijntje Welkom Eerstvolgende Activiteit Activiteitenprogramma Synagoge Emmen Slachtoffers Holocaust Stichting Sjemmesj Contact Joodse Feestdagen Alefbet Activiteitenarchief Activiteiten Elders Links
Activiteitenarchief

29-09-2013 - Klezmergroep "Mesjogge" uit Assen

Het vorige winterseizoen in de synagoge zou op afgesloten worden door de inmiddels zeer bekende klezmergroep "Mesjogge". Helaas ging dat door ziekte van een der leden niet door. Daarom zijn we des te blijer dat "Mesjogge" dit winterseizoen én de Joodse Week gaat openen.

De groep is ontstaan als gevolg van het optreden bij een chassidische verhalenverteller. De 5 muzikanten vormen samen de band "NoMoreWaiting" en spelen pop en rock muziek. Klezmermuziek willen ze onder een andere naam spelen. Ze kiezen de naam Mesjogge omdat het toen gezien werd als een eenmalige gekkigheid. Het resultaat was echter zo geweldig dat ze besloten in de klezmermuziek verder te gaan. "NoMoreWaiting", een succesvolle band met zelfgeschreven teksten en arrangementen, speelt nu al jaren ook klezmer onder de naam "Mesjogge".

Een vorig optreden in Emmen van deze cretieve en eigenzinnige muzikanten maakte bij het publiek zoveel vreugde los, dat we blij zijn de groep toch weer in onze Synagoge te mogen ontvangen.