Davidsster

Synagoge Emmen - Stichting Sjemmesj

sierlijntje Welkom Eerstvolgende Activiteit Activiteitenprogramma Synagoge Emmen Slachtoffers Holocaust Stichting Sjemmesj Contact Joodse Feestdagen Alefbet Activiteitenarchief Stolpersteine ANBI Links
Activiteitenarchief

03-05-2016 - De Joodse bruidjes

Tragikomisch portret van twee Joodse vrouwen.
Edith en Mirjam liggen op een verpleegafdeling in een Amsterdams verzorgingstehuis. Ondanks hun gedeelde oorlogsverleden lijkt het alsof de vrouwen lijnrecht tegenover elkaar staan. Sterker nog, het is een bron van talloze grote en kleine conflicten, met een 'wedstrijdje oorlogsleed' als gevolg. Matthias, hun verpleegkundige, wiens grootvader werkte bij de Duitse marine, heeft weinig mogen spreken over het duistere oorlogsverleden van zijn familie. Hij probeert de twee vrouwen in toom te houden, maar mijdt tegelijkertijd de confrontatie niet.

Betaal met je verhaal.
Bij de voorstelling hoort een deelproject, namelijk: Betaal met je Verhaal. Iedereen heeft een verhaal te vertellen ook de bezoekers, jong en oud. In een schriftje dat u kan ophalen bij Lammert Jonkers (0591) 222.159 of Dorothé Pietersma (0591) 226.144, of kan downloaden van de hierna genoemde website, kan u uw verhaal vertellen in ruil voor een kaartje. Bel even om een afspraak te maken als u een schriftje op wilt halen. Maximaal 15 mensen kunnen hun verhaal inleveren, uiterlijk 2 mei. Ga naar www.dejoodsebruidjes.nl voor meer informatie.

De voorstelling wordt georganiseerd door de Synagoge en de Grote Kerk Emmen.

Voor een uitgebreide toelichting, klik hier.

Diana Dobbelman, Martin Willem van Duijn
en Rick Nicolet.       Foto: Tim van de Most.